Hundförsäkring som täcker tandvård

Din hund kan drabbas av en rad olika tandsjukdomar, vilket kan bli väldigt kostsamt. En tandvårdsförsäkring är därför ett bra skydd vid nödvändig behandling.

Many Pets täcker tandvård vid fraktur och tandsjukdom i Premium och Standard försäkringen:

Testvinnare
3.6
/
5
  • En av de högsta ersättningsbelopp på marknaden
  • Samma villkor oavsett ras
  • Fast självrisk från 0 kronor
  • 0-14 dagars karenstid
  • Valpar kan försäkras redan vid 4 veckors ålder
Veterinärvård
Maxersättning 140 000 kr
Karenstid 14 dagar
Fast självrisk 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr
Livförsäkring upphör 9 år
Livbeloppet sänks årligen med Ingen sänkning
Livförsäkrings kan tecknas från / till 6 veckor – 6 veckor
Om ManyPets Hundförsäkring
Digital vård Ja, fri
Rabatter Ja, 15% samlingsrabatt

Hundförsäkringar som täcker tandvård

Det är dessvärre ganska vanligt att hundar drabbas av olika tandåkommor, exempelvis är tandlossning hos hund relativt vanligt hos vissa raser eller helt enkelt när hunden blir äldre.

Andra bekymmer kan vara att hundens tänder går sönder då den har slagit i eller tuggat på något hårt. Vid allvarliga skador på tänderna kan det i vissa fall behövas vård där veterinären tvingas dra ut tänder på din hund om det till exempel påverkar dess livskvalité.

Det förekommer även att det sitter kvar mjölktänder hos hunden, då behöver dessa också dras ut. 

Tandsten är en väldigt vanlig tandsjukdom hos hund som dessutom kan leda till karies. Tyvärr är det inte så vanligt att hundförsäkringen täcker dessa typer av problem då det främst handlar om att ägaren inte har skött om hundens tänder. För att förebygga detta kan du borsta tänderna på din hund ofta samt skrapa försiktigt med tandstensskrapa vid behov.

Generellt sett är det vanligare med tandproblem hos små hundar. Om du har en liten hundras kan det vara extra relevant att välja en försäkring som ersätter tandvård då ingreppen kan komma upp i väldigt höga summor.

Vad täcker tandförsäkring hund?

Det är inte alltid som tandvård ingår i en hundförsäkring utan det kan behöva göras ett tillägg, i vissa fall är ersättningen dessutom låg eller täcker ganska lite.

Många hundägare har sina djur försäkrade hos Agria. Täcker Agria tandvård för hund? Ja, om man väljer antingen deras näst mest eller mest omfattande försäkring. Om hunden har varit försäkrad oavbrutet sedan 4 månaders ålder kan dessutom utdragning av kvarsittande mjölktänder samt korrigering av bettfel ersättas. Försäkringen ersätter alltid traumatisk fraktur på permanenta tänder och utvalda tandsjukdomar.

Dina Försäkringar tillhandahåller också tandvård, dock är detta ett tillägg på cirka 25 kronor i månaden och ersättningsbeloppet är upp till 20.000 kronor för sjukdom eller olycksfall.

Försäkringen täcker inte borttagande av plack eller förebyggande tandvård.

Hos Folksam får du ersättning för bettkorrigering i medicinskt syfte eller borttagande av mjölktänder.

If hundförsäkring täcker tandfrakturer orsakade av yttre våld eller olycka. Ersättningen går under samma kategori som veterinärvårdskostnader. Ersättningsbeloppen är 30.000, 60.000 eller 90.000 kronor per försäkringsår, beroende på vilken försäkring du väljer.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *