Sveland Hundförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Sveland är ett försäkringsbolag som endast erhåller djurförsäkringar. Dom lägger även ett stort engagemang på att bidra till olika djurskyddsorganisationer. 

Sveland Djurförsäkring har ett samarbete tillsammans med Trygg-Hansa som har alla typer av försäkringar, men Sveland själva har valt att enbart specialisera sig på djurförsäkringar. Deras starka intresse för djur och deras säkerhet har gett stort resultat och Svelands kunder ger dom höga betyg och ett gott omdöme i undersökningar. 

Sveland har även valt att lägga ner mycket energi på att supporta djurrättsorganisationer. Dessa bedriver bedriver bland annat omplacering av smådjur, skydd för djur och människor som utsätts för våld i hemmet samt forskning kring djurs hälsa. 

Sveland Djurförsäkringar är ett ömsesidigt företag. Med andra ord ägs bolaget av kunderna, vilket därmed betyder att Sveland inte är vinstdrivande och att du som kund får tillbaka av pengarna du betalar, t.ex i form av lägre försäkringspremier.

Svelands hundförsäkring jämfört med andra

Du som konsument kan vinna mycket på att jämföra hundförsäkringar innan du väljer försäkringsbolag eller förlänger ditt redan befintliga avtal.

Det skiljer en del både i pris, innehåll i försäkringarna och villkor.

Priserna hos Sveland varierar självklart beroende på vad du väljer för försäkring, andra faktorer som också påverkar priserna är t.ex hundras, ålder och eller vart du bor.

Det är svårt att säga ett exakt pris pga all information som Sveland kräver innan du får ett prisförslag, men snittpriset är omkring 300 kr/mån om du väljer den bästa försäkringen, Sveland Hund Maximal.

Folksam Djurförsäkringar har samma snittpris på sin bästa hundförsäkring vid namn Hundförsäkring Stor. Dock har de nämnvärt fler och bättre rabatter är Sveland.

Rabatterna Svelands hundförsäkringar har är 10% vid nyteckning via deras hemsida, 5 % för varje skadefritt år där du som mest kan få 20%, du kan också få eventuellt erbjudande om kastrationsrabatt. 

Folksam har omkring 5 olika rabatter, vilket är väldigt generöst.

Agria Djurförsäkring (dotterbolag till Länsförsäkringar) har också flertalet rabatter, dock desto högre försäkringspremier än konkurrenterna.

Svelands hundförsäkringar täcker mycket överlag, men Sveland Hundförsäkring Maximal är deras mest omfattande försäkring med upp till 140.000 kr i veterinärvårdsbelopp. Medicin ingår med 10.000 kr, rehabilitering likaså. Det finns heller inget speciellt ersättningstak för olika röntgenmetoder vilket ofta finns hos andra djurförsäkringsbolag.

Självrisken väljer du själv, men självriskperioden är alltid 125 dagar oavsett försäkringsalternativ, vilket är en ganska genomsnittlig tidsintervall.

Ersättningsbeloppet för veterinärvård sänks till 60.000 kr samma år som hunden fyller 10 år, sedan behåller hunden samma ersättning livet ut. Bra avtal jämfört med villkoren hos andra djurförsäkringsbolag.

Du kan se all typ av information om dina hundförsäkringar hos bl.a Folksam, If och Svedea Djurförsäkring via en tjänst som heter Mina Sidor.

Sveland Djurförsäkringar ger också den möjligheten till sina kunder, däremot finns det bara viss information tillgänglig just nu då tjänsten är under uppbyggnad.

dock är den under uppdatering. 

För högsta säkerhet sker inloggningen med bank-id.

Omdöme

Svelands hundförsäkring får betyget 3/5. Svelands hundförsäkring ger bra ersättning för veterinärvård. Hos Sveland finns fyra olika försäkringsnivåer, det som skiljer är både vad som ersätts och ersättningsbeloppet.

Pris

Svelands hundförsäkring kostar från ungefär 58 kr till ungefär 289 kr beroende på försäkringsnivå på hundförsäkringen.

Villkor på Svelands hundförsäkring

Om du vill få en snabb överblick av Svelands villkor för de olika hundförsäkringarna får du lägga den tanken på hyllan. Sveland har krånglat till det lite då du måste läsa varje villkor var för sig eftersom att alla hundförsäkringar inte finns samlade på ett dokument.

Det finns förstås allmänna villkor. Kort sammanfattning av vissa punkter:

  • Du har som längst 10 år på dig att göra en skadeanmälan
  • Vid direktreglering av veterinärvårdskostnader betalar du alltid den fasta självrisken
  • För att få skydd mot dolda fel samt led- och skelettsjukdomar måste din valp försäkras innan 4 veckors ålder
  • 20 dagars karens vid nyteckning (bortsett från vissa undantag)
  • Försäkringsperioden är 1 år
  • Du kan teckna försäkring för din hund livet ut (undantag finns)

Se över villkoren på Svelands hemsida för fullständig information.

Avlivning med Svelands hundförsäkring

En dag kommer det svåra beslutet att låta din hund somna in.

Vill ha ersättning för din hund när den avlider eller avlivas ska du ha en liv- och användbarhetsförsäkring, med den kan du få ersättning för som högst hundens marknadsvärde. Marknadsvärdet baseras på ras, ålder och meriter.

Har hunden en åkomma som är så pass illa att veterinären rekommenderar att avlivning ska Sveland kontaktas innan om du vill ha rätt till ersättning då dom eventuellt vill samråda med veterinär och/eller besiktiga hunden innan.

Bedöms skadan vara så pass illa att hunden måste avlivas akut pga etiska skäl behöver inte Sveland kontaktas innan.

Försäkringen gäller utan självrisk.

Sveland kontakt

Telefon

Du får svar på allmänna försäkringsfrågor eller om din enskilda hundförsäkring genom att ringa Sveland Djurförsäkringar´s kundtjänst på telefonnummer: 046-276 92 00.

Öppettider kundtjänst sällskapsdjur: mån-tors 09:00-19:00 och fredagar 09:00-17:00.

Skadeavdelningen har öppet mån-fre 09:00-17:00.

Skicka meddelande

Skicka meddelande via Svelands hemsida eller mejla till [email protected]

Ombud

Sveland Djurförsäkringar erbjuder dig som kund ett eget ombud som är inriktad på ett eller flera djur. Du kan chatta, mejla eller ringa till ditt ombud.

På Svelands webbplats hittar du kontaktuppgifter till respektive ombud.

Postadress

Sveland Djurförsäkringar

Box 199

221 00 Lund

Besöksadress

Stora Södergatan 47

222 23 Lund

Klagomål

Kontakta Sveland djurförsäkringar på [email protected].

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%