Hundförsäkring utan karens

Inlägget är reklam för ICA & Moderna och innehåller annonslänkar.

Vill du teckna en hundförsäkring utan karenstid? Försäkringsbolag helt utan karens är svåra att hitta. I denna artikel finner du information om vilka bolag som erbjuder det samt fördelar med att slippa karens.

Hundförsäkring utan karens

De flesta företag har karenstid på djurförsäkring, detta gäller vid nyteckning av hundförsäkring. För dig som djurägare kan det komma att drabba dig negativt då karens innebär att ett visst antal dagar måste ha gått efter att du har försäkrat din hund innan dess att du är fullständigt berättigad ersättning vid eventuell sjukdom och i vissa fall även skada eller olycka. De som kan drabbas hårt av detta är till exempel de som vill teckna en försäkring av gammal hund, främst för att äldre hundar är mer benägna att råka ut för främst sjukdomar såväl som skador. Vill du därför vara säker på att du och din hund har rätt till hjälpen ni förtjänar så är en hundförsäkring utan karenstid att föredra.

Bäst hundförsäkring med låg karens

Fördelar
  • En av de högsta ersättningsbelopp på marknaden
  • Samma villkor oavsett ras
  • Fast självrisk från 0 kronor
  • 0-14 dagars karenstid
  • Valpar kan försäkras redan vid 4 veckors ålder
Maxersättning
140 000 kr
Karenstid
0-14 dagar
Fast självrisk
0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr
Rörlig självrisk
15 eller 25 %
Självriskperiod
15 eller 25 %
Livförsäkring upphör
9 år

Hundförsäkring med karens

Att ha karenstid på din hundförsäkring är som sagt inte att föredra. Olyckan är lätt framme och i vissa fall kan din hund bli sjuk över en natt i princip. Självklart väger det tyngst vilket försäkringsbolag som passar bäst för just din hund, men det är absolut till din fördel att se över försäkringarna utan karenstid först. Bästa hundförsäkring enligt flashback i ren allmänhet är just nu ManyPets, detta beroende på deras låga priser och goda bemötande.

Företag som har karenstid på hundförsäkring är Agria som har 20 dagars karens, dock gör de undantag när det gäller skador som orsakats av plötsligt yttre våld samt vissa typer av ny försäkring av valp eller hund som varit oavbrutet försäkrad.

Nästa företag som innehar karenstid är ManyPets, de har 14 dagars karens men gör, precis som Agria, undantag vid oavbruten försäkring samt nyteckning av max 16 veckors gammal valp, detta kräver dock ett veterinärintyg som påvisar att din hund är frisk.

Svedea har en karenstid på 15 dagar. Svedea bortser från karens vid samma anledningar som tidigare försäkringsbolag. Däremot kan karenstiden variera upp till 30 dagar om du tecknar försäkring på en dräktig tik eller till och med upp till 180 dagar gällande vissa typer av rygg- och ledsjukdomar.

Folksam, IF, Moderna, Sveland och Dina hundförsäkringar har en karenstid på 20 dagar, försäkringen gäller dock utan karens av samma skäl som tidigare nämnda försäkringsbolag. 

ICAs hundförsäkring har en karenstid på 15 dagar med samma undantag och villkor som övriga försäkringsbolag.

Försäkringsbolag helt utan karens är svåra att hitta.

Det som kan räknas som en karensfri försäkring är vanligtvis om du förflyttar en försäkring från ett företag till ett annat, utan uppehålla.