Lassie Hundförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Testvinnare
5
/
5
 • Högt rankad försäkring
 • Högsta maxersättningen i branchen med Stor
 • Välj mellan Mini, Mellan och Stor
Veterinärvård
Maxersättning 150 000 kr
Karenstid 14 dagar
Fast självrisk 1 800 kr eller 3500 kr
Livförsäkring upphör 8,10 eller 12 års ålder beroende på ras
Livbeloppet sänks årligen med Ingen sänkning
Livförsäkrings kan tecknas från / till 6 veckor – 6 år
Om Lassie Hundförsäkring
Digital vård Ja, fri
Rabatter Ja, student

Hundförsäkring Lassie

Försäkringsbolaget Lassie startades för att skapa en extra trygghet för dig, din hund eller/eller katt både före och efter att skadan inträffat. Man skulle kunna säga att Lassie är en skyddsängel för hund och katt.

Lassies grundare vill skapa den bästa hundförsäkringen och gör sitt yttersta för att utforma en försäkring som ska täcka allt en hund kan tänkas behöva. 

Husdjursägare har lämnats i sticket av skräddarsydda djurförsäkringar som utesluter vanliga sjukdomar eller skador. Det känns inte tryggt, och därför har Lassie skapat en inkluderande försäkring för att stå upp för alla fyrbenta vänner precis som dom alltid gör för oss!

Om Lassie hundförsäkring

När det är dags att skaffa hundförsäkring och är intresserade av Lassie är den här artikeln perfekt för dig då vi har samlat all information du kan tänkas behöva på ett och samma ställe.

Fördelar med Lassie hundförsäkring

 • Marknadens högsta ersättning för veterinärvård
 • Bra rabatter på försäkringen
 • 1 års lång självriskperiod
 • Ekonomiskt stöd till djurägare
 • Flexibel självrisk

Lassie hundförsäkring innehåll

Du kan välja mellan tre olika försäkringsnivåer hos Lassie vilka täcker olika mycket.

InnehållMiniMellanStor
Veterinärvård30 000 kr60 000 kr150 000 kr
Dolda felJaJaJa
Självriskperiod365 dagar365 dagar365 dagar
Tandvård olycka/forlJaJaJa
Avlivning2 000 kr2 000 kr2000 kr
Vård i hela EuropaJaJaJa
Vård i hela SverigeJaJaJa
Fri rådgivning via FirstVetObegränsadObegränsadObegränsad
Strål- och cellbehandlingNejJaJa
Ordinerat foderNej3 000 kr6 000 kr
BeteenderubbningarNej6 månader12 månader
Omhändertagande i nödsituationNej3 000 kr3 000 kr
Avancerad diagnostikNejJaJa
MedicinkostnaderNej6 000 kr150 000 kr
RehabiliteringNej6 000 kr12 000 kr
Komplikationer under dräktighetNejJaJa
LivförsäkringTillvalTillvalTillval

Tilläggsförsäkringar

Lassie har endast en tilläggsförsäkring vilken är livförsäkring. Den kan du läsa om längre ner i artikeln under rubriken “Lassie livförsäkring”.

Karenstid

I regel har alla försäkringsbolag karenstid innan försäkringen träder i kraft, pga den enkla anledningen att ingen ska kunna teckna en försäkring när skada eller sjukdom redan har inträffat.

Lassies hundförsäkring karensdagar är som genomsnittet, dvs 14 stycken.

När gäller inte karens?

Om du ska byta till Lassie från annat försäkringsbolag kan du bortse från dessa dagar och försäkringen går i bruk direkt.

Redan första dagen som försäkringen tecknas kan du få ersättning för olyckor. Vad som räknas som olycksfall är så kallad “plötslig yttre händelse“ som påverkar hunden fysiskt.

Du slipper även karens vid försäkring av valp som är under 120 dagar, kravet för detta är att du ska ha ett max 7 dagar gammalt veterinärintyg som är utan anmärkning.

Veterinärvård via Lassie

Hos Lassie kan du får ersättning för vård av veterinär. Exakt vilket veterinärvårdsbelopp samt vad du kan få ersättning för beror på vilken försäkringsnivå du har valt, nivåerna hittar du längre upp under rubriken “Lassie hundförsäkring innehåll”. Alla abonnemang har olika villkor och dessa bör ses över noga innan du väljer att teckna en hundförsäkring.

Bra att veta! Om du flyttar din hundförsäkring från annan aktör ersätts inte tidigare skador.

Självrisk

Innan du kan få ut pengar utbetalt för skada eller sjukdom som försäkringen täcker måste du betala en fast självrisk samt en rörlig självrisk.

Hos Lassie får du riktigt bra villkor gällande självrisken vilka är att du endast betalar en fast självrisk under loppet av ett år, detta förekommer ytterst sällan hos andra försäkringsbolag på marknaden då det är vanligt att man betalar 2 eller upp till hela 3 gånger/år.

Hos Lassie bestämmer du själv hur du vill lägga upp din självrisk:

 • Fast självrisk 1 500 kr 15% rörlig självrisk
 • Fast självrisk 1 500 kr 25% rörlig självrisk
 • Fast självrisk 3 500 kr 15% rörlig självrisk
 • Fast självrisk 3 500 kr 15% rörlig självrisk

En högre avgift gör att månadskostnaden för försäkring sänks och vise versa.

Nedan följer ett exempel på hur det kan se ut med ersättning efter att avgifterna för självrisk är betald. Vi har valt att utgå från dessa siffror: 5 000 kr veterinärkostnader, fast självrisk 1 500 kr, rörlig avgift 15%.

Kostnad för veterinär är 5 000 kr, på den kostnaden betalar du en på fast självrisk på 1 500 kr (betalas endast en gång/försäkringsår), återstående summan är då 3 500 kr.

Därefter ska den rörliga avgiften på 15% räknas bort dessa 3 500 kr, i det här exemplet blir den rörliga självrisken 525 kr.

Kvarvarande summa är 2 975 kr och det är alltså vad du får tillbaka på din försäkring. 

Lassie livförsäkring

Tillslut kommer dagen för alla, dagen då det är dags för din hund att somna in. Inga i pengar i världen kan ersätta din bästa vän, men det finns ingenting som säger att det ska hindra dig från att teckna en livförsäkring. 

Denna försäkring upphör att gälla när din hund fyller 8, 10 eller 12 år beroende på hundens ras. Du kan ha rätt till som högst 30 000 kr i ersättning för avlivning.

Du kan även ansöka om liversättning om din hund i värsta fall försvinner eller blir stulen och inte återfinns. För att vara befogad till ersättning måste du:

 • Polisanmäla händelsen.
 • Annonsera att din hund är borta.
 • Efterlysa den på andra kanaler i största möjliga mån.

Sista kravet är att hunden måste ha varit borta i minst 60 dagar. 

Livförsäkring för hund kostar endast 7 kr/månad. Du behöver heller aldrig betala självrisk vid användning av detta tillval.

Lassies egna app

All information om din försäkring finner du i appen. Där kan du även skapa egna rabatter vilka vi skriver om i rubriken nedan.

Lassie appen är gratis och finns för både för iPhone och Android

Pris

Priserna för hundförsäkring hos Lassie varierar stort och det är flera faktorer som spelar in. Hundförsäkringen pris kan vara så lågt som 51 kr/mån.

För att få en offert fyller du snabbt i uppgifter om din hund, det kan du göra här.

Rabatter och erbjudanden

Hos Lassie kan du få en hel del rabatter:

Bjud in vänner

Om du bjuder in en vän till Lassie som i sin tur tecknar en försäkring hos dom får både du och din vän 250 kr rabatt hos Lassie. Detta erbjudande gäller inte bara en gång, utan du kan sänka kostnaden för din hundförsäkring med ytterligare 250 kr om du värvar en till vän, och en till, och en till. Du får alltså 250 kr rabatt varje inbjudning som leder till nyteckning.

I appen får du en personlig kod som du lämnar ut till dina vänner som dom sedan ska använda när dom tecknar avtal med Lassie.

Samla poäng och få en billigare hundförsäkring

Lassie har ett koncept som ger dig möjligheten att sänka din månadskostnad på hundförsäkringen med upp till 500 kr, den går ut på att du läser guider, utför olika uppgifter och quiz som går ut på att du ska lära dig mer om skador, sjukdomar och olyckor för att ha större chans att förhindra att dessa uppstår.

Allt detta gör du digitalt via deras app, med andra ord kan du när som helst utbilda dig inom hundens hälsa och behov. Smidigt och kostnadsfritt, en toppenidé!

Genom att använda dig av deras app kan du samla upp till hela 500 kr i rabatt till hund, rabatten gäller ett helt försäkringsår.

Villkor

Villkoren hos Lassie skiljer sig från många andra bolag då dom ser till hundens bästa istället för att fokusera på att håva in så mycket pengar som möjligt, detta baseras på det vi kunnat läsa oss till på hemsidan och i nedanstående dokument.

Lassies fullständiga villkor finner du här.

Kom ihåg att det är viktigt att läsa igenom villkoren för hundförsäkring hos Lassie, innan du ingår ett avtal.

Lassie hundförsäkring omdöme 

Lassies hundförsäkring får betyget 4,8/5. Den ger bra ersättning, rådgivning av veterinär m.m

Vi har hämtat all fakta från Lassies hemsida, opartiska sajter som jämför hundförsäkringar, samt recensioner och betyg från kunder. 

Vad vi fått ut av ovanstående research är att Lassie är en bra hundörsäkrig som täcker i princip allt som behövs för att skydda din hund till ett bra pris. 

Vi upplever att Lassie förstår att en hund är en egen individ och familjemedlem och inte “bara en hund”. 

Lassie arbetar för ett friskare hundliv och har därför både satsat utbildning i appen, men också Tassfonden vilken vi tycker förtjänar en helt egen del i den här artikeln.

Tassfonden by Lassie

Lassie vill hjälpa andra hundägare att hjälpa sin hund när det krävs veterinärvård. Försäkringsbolaget vet att det är många som inte har råd att försäkra sin hund som i sin tur resulterar i att dom inte heller har råd att betala kostnader som uppkommer i samband med olyckor eller sjukdomar där veterinärvård är den enda lösningen. 

Det är dessvärre allt för vanligt att dom som inte har ekonomi nog att försäkra sin hund tvingas avliva hunden vid tillfällen som dessa. Detta vill Lassie förebygga och har därför startat Tassfonden.

Detta är en stiftelse som ger hund- och kattägare den unika möjligheten att varje månad få försäkringen Lassie Mini gratis som ersätter veterinärkostnader upp till hela 30 000 kr.

Vid varje nyteckning av Lassies försäkring skänker företaget 5 kr till Tassfonden. Kan eller vill du inte teckna avtal med Lassie kan du ändå bidra genom att köpa Tassfondens maskot vilken kostar 100 kr, alternativt swisha valfritt belopp, summan går oavkortat till Tassfonden.

Vill du bidra? Klicka här.

Behöver du ekonomiskt stöd? Klicka här.

Detta är enormt fint av Lassie, vi älskar det och är så tacksamma för arbetet dom gör.

Lassie kontakt

Telefon skador och direktreglering

010-183 98 18

Öppettider skador och direktreglering

Skador: Måndag-fredag 08.30-16.45

Direktreglering: Alla dagar förutom röda dagar 07-22

E-post

Kundtjänst: [email protected]

Skadeanmälan: [email protected]

Direktreglering: [email protected]

Klagomål: [email protected]

Övrigt: [email protected]

Chatt

Lassies chatt är öppen alla vardagar mellan 08-22, helgdagarnas öppettider varierar

Besöksadress

Markvardsgatan 15

111 53 Stockholm

Faktureringsadress

Lassie AB Org. nr. 559268-8310

Markvardsgatan 15

113 53 Stockholm

Lassie AB Alla bolag: https://www.allabolag.se/5592688310/lassie-ab

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5 out of 5
5 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%