Folksam Hundförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Folksam har 3 olika hundförsäkringar och flertalet tilläggsförsäkringar att välja på i olika prisklasser, de har även förmånliga rabatter och viss återbäring.

Folksam är ett kundägt företag, det resulterar i att du som kund får bonus tillbaka på din/dina försäkringar årligen beroende på Folksams aktuella ekonomi. Dom har också generösa rabatter som t.ex 40% rabatt första året av din hundförsäkring. Du får 10% om du kastrerar din tik i förebyggande syfte. Är det så att du även har Folksam hemförsäkring så kan du få samlingsrabatter upp till 10%. Dessutom kan du få rabatt upp till hela 50% om du har fler än 10 hundar, en så kallad mängdrabatt.

Folksam djurförsäkringar har fått goda recensioner på Trustpilot.se.

Över 6.000 personer har lämnat sitt omdöme och Folksam fick höga 4,3/5 stjärnor.

Dom svarar 91% av all negativ kritik och detta sker oftast inom 24 timmar.

Folksams hundförsäkring jämfört med andra

Folksam erbjuder 3 olika hundförsäkringar som täcker veterinärvård, utöver detta har dom  olika tilläggsförsäkringar samt valpkull- och flockförsäkring.

Om du har otur och din hund råkar ut för skada, sjukdom eller liknande är det guld värt att ha en hundförsäkring. Veterinärkostnader är minst sagt inte billiga, och ju svårare åkomma desto dyrare blir det.

Folksams hundförsäkringar har utöver sina fantastiska rabatter även billiga och omfattande försäkringar. I genomsnitt kostar Folksams hundförsäkring 200 kr. Priset baseras på vad för typ av försäkring och försäkringsbelopp du har valt samt information om hunden.

Agria djurförsäkringar (dotterbolag till Länsförsäkringar) får märkbart sämre betyg från kunder. Dom har många valmöjligheter, men priserna och kundtjänsten, som är känd för att vara mindre hjälpsam, är raka motsatsen mot Folksam.

Ytterligare faktor att tänka på vid val av hundförsäkring är vad och hur mycket din försäkring ersätter. I ovanstående information framgår tydligt att dyrt inte alltid är bäst. Folksam ersätter veterinärvårdskostnader upp till 75.000 kr under en självriskperiod. Det ligger något över genomsnittet, men det finns de försäkringsbolag som ersätter upp till 140.000, t.ex ManyPets. Svelands bästa hundförsäkring ersätter också max 140.000. Vilket försäkringsbelopp du väljer baseras främst på vad du kommer att använda din hund till, samt hundens ras.

Omdöme

Folksams hundförsäkring får betyget 3/5. Folksams hundförsäkring ger bra ersättning och max en fast självrisk per försäkringsår. Hos Folksam finns olika försäkringsnivåer, det som skiljer är både vad som ersätts och ersättningsbeloppet.

Pris

Folksams hundförsäkring kostar från ungefär 136 kr till ungefär 468 kr beroende på försäkringsnivå på självrisk och veterinärvårdsbelopp på hundförsäkringen.

Villkor på Folksams hundförsäkring

Folksams hundförsäkringar Bas, Mellan och Stor har alla samma försäkringsvillkor. Tilläggsförsäkringarna Livförsäkring och Valpkullsförsäkring har andra kriterier. Sedan finns det även gemensamma villkor för alla försäkringstyper. 

Översiktlig information och sammanfattade villkor är:

  • För vem, när och var försäkringen gäller
  • Försäkrad egendom (hunden)
  • Försäkringsvillkor, hundförsäkring veterinärvård
  • Försäkringsbelopp
  • Livförsäkring
  • Valpkullsförsäkring
  • Gemensamma regler
  • Allmänna bestämmelser
  • Skadeanmälan
  • Vad göra vid tvist

Övrig information som till exempel försäkringsbelopp, pris och självrisk står i ditt försäkringsbrev.

Fullständiga villkor för Folksams hundförsäkringar finner du på deras hemsida.

Avlivning med Folksams hundförsäkring

Folksams hundförsäkringar Bas, Mellan och Stor ersätter kostnader för avlivning med högst 1.000 kr under förutsättning att det gäller en ersättningsbar åkomma och att det finns ett skriftligt intyg från veterinär som bekräftar att hunden hade en skada eller sjukdom som inte gick att åtgärda. 

Om din hund råkar ut för skada, sjukdom eller olycka som skulle kosta mer än hundens livförsäkringsbelopp finns det möjlighet att få ersättning från Folksam. Det krävs då att du har en livförsäkring samt ett veterinärintyg som bekräftar detta. 

Valpkullsförsäkring kan täcka kostnader för avlivning, obduktion och normal kremering. 

Vid avlivning betalar du ingen självrisk.

Folksam kontakt

Telefon

Folksam försäkringar har en kundtjänst som kan hjälpa dig på hela 18 språk, det är sällsynt förekommande inom branschen med djurförsäkringar.

Vill du ha allmän information om försäkringar eller din egen hundförsäkring är det hit du ska vända dig. Du får kontakt med dom via telefonnummer: 0771-950 950.

Öppettiderna för skadeärenden är vardagar 07:30–17:00

För övriga ärenden är kundtjänsten öppen vardagar 07:30–21:00 och helger 09:00–19:00.

Mejl

Om du vill ha svar på allmänna frågor kan du ta kontakt med kundtjänsten för hundförsäkringar genom att fylla i ett kontaktformulär på folksams hemsida. 

Brev

Brev är ännu ett sätt att kontakta Folksam på, adressen är Folksam, 106 60 Stockholm.

Skadeanmälan

För att få snabbast återkoppling vid ett skadeärende fyller du i en skadeanmälan via Folksams hemsida.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%