Länsförsäkringar Hundförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Länsförsäkringar är ett företag med både bank och försäkringar. Själva tillhandahåller dom inga djurförsäkringar, däremot har deras dotterbolag Agria ett stort urval.

År 1890 grundades SKFB (Skandinaviska KreatursFörsäkringsBolaget) som senare kom att bli Agria Djurförsäkringar.
1987 inrättas Agria av Länsförsäkring och Lantbrukarnas Riksförbund. Det sistnämnda företaget säljer sin del av bolaget år 1992, därmed blir Agria ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar.

Agria har sedan expanderat och finns nu även Norge, Finland, Danmark, Frankrike och Storbritannien. 

Agria Djurförsäkringar har en lång historia bakom sig och många trogna kunder. Och visst finns det dom som kommer att hålla fast vid sitt djurförsäkringsbolag livet ut, kanske pga bekvämlighet eller att man helt enkelt inte har sett sig om efter andra alternativ.

Fakta är att om man läser recensioner om Agria Djurförsäkringar så finns det tyvärr en hel del som tyder på att Agria inte längre är så bra som dom en gång har varit. Priserna stiger och det blir allt svårare att få ersättning. Konsumenter och oberoende sajter med jämförda hundförsäkringar ger Agria ett sämre omdöme än deras konkurrenter.

Länsförsäkringars hundförsäkring jämfört med andra

Innan du tecknar en ny hundförsäkring kan det vara till din fördel att jämföra flera hundförsäkringar. Priserna varierar, hundförsäkringarnas innehåll och villkor ser olika ut. Övriga faktorer som är viktiga att tänka på vid val av djurförsäkring är ersättningsbelopp, självrisker samt självriskperioden.

Anledningen till att du ska ha en hundförsäkring är förstås för att du ska få ett ekonomiskt stöd om din hund råkar illa ut. Att känna trygghet hos ditt försäkringsbolag är oerhört viktigt eftersom att det är till dom du ska vända dig om olyckan är framme. Givetvis är man som hundägare beredd att betala för sin hund, men det är även viktigt att försäkringskostnaden inte är för hög då det måste vara möjligt att få ihop övriga utgifter för hunden men även privatekonomin.

Agria Djurförsäkringar höjer sina priser gång på gång vilket har gjort att många har bytt försäkringsbolag då det finns många andra val av hundförsäkringar på marknaden som erbjuder minst lika mycket som Agria, men till ett betydligt lägre pris.

Folksam Djurförsäkring erbjuder sina kunder i stort sett samma skydd som Agria, dock för en lägre summa. En hundförsäkring hos Folksam kostar i snitt 200 kr i månaden, Agrias hundförsäkring kostar däremot cirka 400 kr/mån, det blir omkring 5.000 kr i årspremie. 

Utöver Folksams billiga försäkringar har dom även väldigt bra rabatter.

Agria erbjuder också en hel del bra rabatter:

 • 10 % i ett år vid nyteckning via webben
 • 25% valprabatt 
 • Medlem i hundklubb 10% eller 15% beroende på klubb
 • Rabatt uppfödare
 • Samlingsrabatt
 • Rabatt kastrerad tik
 • Rabatt assistanshund

Dessutom ger Agria rabatt för varje skadefritt år

 • 300 kr efter 2 år
 • 600 kr efter 3 år
 • 900 kr efter 4 år
 • Maximal ersättning 900 kr

Agria har bra rabatter vilket absolut är uppskattat. Men något som faktiskt är ännu viktigare är att kommunikationen mellan konsument och företag fungerar bra.

Agrias kunder är dessvärre mindre nöjda med bemötandet som fås av personalen och dom får sällan ersättning för det som dom ansöker om, av anledningen att parterna inte delar samma åsikt. Andra försäkringsbolag är ofta mer tillmötesgående.

If Djurförsäkring satsar på att göra sina kunder nöjda och lägger hög fokus på att hela tiden förbättra sin kundtjänst. Försäkringstagarna ger dom 4,5/5 i betyg för snabb och bra service.

Omdöme

Länsförsäkringars hundförsäkring får betyget 3/5. Länsförsäkringars hundförsäkring går att skräddarsy och är mycket anpassningsbar. Det som skiljer är både vad som ersätts och ersättningsbeloppet.

Pris

Länsförsäkringars hundförsäkring kostar från ungefär 127 kr till ungefär 416 kr beroende på försäkringsnivå på självrisk och veterinärvårdsbelopp på hundförsäkringen.

Villkor på Länsförsäkringars hundförsäkring

Agria har olika villkor beroende på vilken hund- eller tilläggsförsäkring du har. Men det finns förstås allmänna bestämmelser för Agrias hundförsäkringar.

Sammanfattning av gemensamma bestämmelser:

 • När och hur försäkringen gäller
 • Förnyelse och uppsägning av försäkring
 • Betalning av premie
 • Om skada inträffar
 • Generella aktsamhetskrav och räddningsplikt
 • Sänkning av försäkringsersättning
 • Force majeure (befrielse från avtal)
 • Sanktion
 • Allmänt om ersättning
 • Preskription
 • Behandling av personuppgifter
 • Tvist

För att se dina gällande villkor kan du läsa dom på Agrias hemsida.

Utöver försäkring av ditt husdjur så är det minst lika viktigt att inneha sakförsäkringar m.m. Hos moderbolaget finns Länsförsäkringar hemförsäkring men också bil- fordon- båt-, mc-, person- och familjeförsäkring. Även där finns villkoren tillgängliga via webben.

Avlivning med Länsförsäkringars hundförsäkring

Eftersom att varje hundförsäkring täcker olika mycket så är villkoren inte alltid desamma. 

Se därför över dina villkor så du vet om du har rätt till ersättning vid avlivning.

Vissa försäkringar täcker varken avlivning, obduktion eller kremering, sedan finns det dom som kan ersätta dig upp till 1.000 kr för avlivning och eventuell kremering. För att ha rätt till dom 1.000 kronorna krävs ett veterinärintyg där det framgår att hunden måste avlivas pga medicinska skäl. Veterinären ska också lämna tydlig information i intyget om sjukdomen eller skadan räknas som ersättningsbar.

Vill du ha liversättning för din hund måste du teckna en separat livförsäkring.

Länsförsäkringar kontakt

Länsförsäkringar består av 23 bolag: Länsförsäkringar Skåne, Älvsborg, Västernorrland, Västerbotten, Värmland, Uppsala, Södermanland, Stockholm, Skaraborg, Norrbotten, Kronoberg, Kalmar, Jönköping, Halland, Göteborg och Bohuslän, Göinge-Kristianstad, Gävleborg, Gotland, Dalarna, Blekinge, Bergslagen.

Länsförsäkringsbolagen har olika kontaktuppgifter som finns på länsförsäkringars hemsida.

Telefon

Agrias kundtjänst hjälper dig med hundförsäkringar på telefonnummer 0775-88 88 88. Öppettiderna är vardagar 08:00-20:00 och helger 09:00-16:00. 

Befinner du dig i utlandet använder du telefonnummer 46 8-588 421 00.

Kontaktformulär

Du kan även fylla i ett kontaktformulär på Agrias hemsida där du får återkoppling inom 24 timmar via din mejl.

Chatt

Vill du ha svar direkt kan du chatta med Agrias kundtjänst. Chatten är öppen vardagar mellan 08:00-18:00.

Ombud

Agria ger din förmånen att ha ett eget ombud som har en bra inblick i dina ärenden och försäkringar. Det finns olika ombud för varje kommun. Kontaktuppgifter till alla ombud hittar du på Agrias hemsida.

Skadeanmälan hund

Alternativen för att skicka in skadeanmälan är Mitt Agria, post eller mejl. Information om hur du går tillväga finns under fliken “Anmäla skada” på agria.se.

Postadress

Box 70306

107 23 Stockholm

Adress

Agria Djurförsäkring

FE 1646

838 83 Frösön

Besöksadress

Tegeluddsvägen 11-13

115 41 Stockholm

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%