Schäfer försäkring

Inlägget är reklam för ICA & Moderna och innehåller annonslänkar.

Schäferrasen förknippas ofta som vakthund och kanske inte som den självklara familjehunden, men en schäfer är absolut inte bara en vakthund utan är en helt underbar tillgiven hundras. I denna artikel kommer du att få lära dig mer om hundrasen schäfer så att du eventuellt kan köpa en i framtiden.

En frisk och välmående schäfer är nervfast, mycket välbalanserad, uppmärksam, självsäker och extremt samarbetsvillig. En schäfer är också väldigt tillgänglig och öppen, vilket innebär att den verkligen är med och förstår vad som händer runt om kring. De allra flesta schäferhundar lever upp till dessa kriterier och räknas därför som en väldigt säker hund.

Fördelar
 • En av de högsta ersättningsbelopp på marknaden
 • Samma villkor oavsett ras
 • Fast självrisk från 0 kronor
 • 0-14 dagars karenstid
 • Valpar kan försäkras redan vid 4 veckors ålder
Maxersättning
140 000 kr
Karenstid
0-14 dagar
Fast självrisk
0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr
Rörlig självrisk
15 eller 25 %
Självriskperiod
15 eller 25 %
Livförsäkring upphör
9 år
Fördelar
 • Högt rankad försäkring
 • Högsta maxersättningen i branchen med Stor
 • Välj mellan Mini, Mellan och Stor
Maxersättning
150 000
Karenstid
14
Fast självrisk
1 800 kr eller 3500 kr
Rörlig självrisk
15% eller 25%
Livförsäkring upphör
8,10 eller 12 års ålder beroende på ras
Fördelar
 • Hög kundnöjdhet
 • Veterinärvårdsförsäkring livet ut
 • Valprabatt 25%
 • Obegränsade fria samtal till FirstVet
 • Omfattande veterinärförsäkringar
Maxersättning
120 000 kr
Karenstid
20 dagar
Fast självrisk
1 100, 2 200 eller 4 000 kr
Rörlig självrisk
15 eller 25 %
Självriskperiod
180 dagar
Livförsäkring upphör
8 eller 10 år
Fördelar
 • 9 av 10 kunder ger högsta betyg
 • Omtyckt veterinärvårdsförsäkring
Maxersättning
30 000 kronor eller 60 000 kr
Karenstid
15 dagar
Fast självrisk
2 000 kr eller 3 000 kr
Rörlig självrisk
Välj 15 % eller 25 %
Självriskperiod
Fast: En gång per självriskperiod (130 dagar) Rörlig: Belopp som överskrider den fasta självrisken

Mer om schäfern

En schäfer har en funktionell och robust kroppsbyggnad och har väldigt kraftfulla och dynamiska rörelser. En schäfer hane är en relativt stor hund, cirka 60-65 cm i mankhöjd vilket är väldigt stort. Tikarna är något kortare i mankhöjden och burkar ligga runt 55-60 cm i mankhöjd. En schäfer har antingen lång päls eller kortare päls, oftast är pälsen grå eller svart med inslag av antingen bruna, röda eller gula tecken, det finns även vissa schäfrar som är helsvarta men det är inte helt vanligt.

Pälsen på en schäfer behöver inte någon speciell pälsvård förutom borstning och kamning då och då. De schäfrar som har lite längre päls kan behöva en dusch eller ett bad ibland för att hålla pälsen frisk, fräsch och ren.

Schäfrar är väldigt duktiga tjänstehundar eftersom de är väldigt välbalanserade, uppmärksamma och samarbetsvilliga. Schäfer rasen är också, tro det eller ej, en väldigt bra tävlingshund, det kan vara allt från skönhetstävlingar till agility tävlingar. Schäfer rasen är självklart också en riktigt bra familjehund på grund av dess relativt stabila psyke och förmågan att vara både nervfast och samarbetsvillig.

Vanliga skador hos schäfer

Enligt en statistik som har gjorts så visar det sig att schäferrasen ligger lite över genomsnittet bland alla raser när det kommer till sjukdomsrisken. Denna hundras drabbas alltså mest av skador och sjukdomar vid rörelseapparaten och hudsjukdomar är en vanlig åkomma. Schäfer hundar som är väldigt aktiva tjänstehundar eller tävlingshundar utsätts oftast för en hög och hård fysisk ansträngning och det kan vara en stor anledning till den större sjukdomsrisken, speciellt när det kommer till skador i rygg och leder.

De allra flesta skador och sjukdomar hos en schäfer täcks av försäkringen men du måste vara medveten om att du i princip alltid måste betala en självrisk och den blir högre ju högre kostnaden hos veterinären blir. Det är därför väldigt viktigt att du tar din hund till veterinären innan sjukdomen eller skadan har hunnit gått för långt, det är mycket bättre för både hunden och dig om den får den vård den behöver i tid, hunden slipper lida och du slipper betala allt för mycket i självrisk.

Om du är osäker på vad som täcks av din försäkring kan du antingen prata direkt med veterinären, om de inte själva vet brukar de oftast kunna ringa direkt till försäkringsbolaget och berätta om situationen och få ett svar direkt. Annars kan du ringa själv till ditt försäkringsbolag och fråga om den skada eller sjukdom som din hund har täcks av den försäkring som du har valt.

Det är dock viktigt att tänka på att sjukdomar och skador som har uppkommit innan du tecknade försäkringen inte kommer att täckas av försäkringen, varken nu eller i framtiden. Därför är det superviktigt att du tecknar en försäkring redan när din schäfer är valp, både för hundens skull och för din skull.

Vad kostar en schäfer försäkring?

Vad en schäfer försäkring kostar är väldigt svårt att svara exakt på, men det kan hända att försäkringen kostar lite mer än för de andra hundraserna, detta på grund av att schäfern har en större sjukdoms eller skaderisk. Men om du vill ha en så billig försäkring som möjligt så rekommenderas du att teckna en försäkring redan när du får hem din valp, detta på grund av att det oftast alltid är billigare att försäkra en valp än en vuxen hund.

När du tecknar din försäkring åt din schäfer är det smart att välja en försäkring som täcker lite mer än de andra, det är även bra med en försäkring som täcker en ganska hög summa per år. Om du vill kan du självklart lägga till tilläggstjänster för att vara på den säkra sidan men då måste du komma ihåg att försäkringen kommer att kosta dig lite mer i månaden, halvåret eller helåret. När du ska försäkra din schäfer är det bra att titta och jämföra vilket försäkringbolag som har bäst pris men täcker mest saker.