Trygg-Hansa Hundförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Trygg-Hansa tillhandahåller flertalet försäkringar, tyvärr har dom inga hundförsäkringar. Däremot samarbetar dom med Sveland djurförsäkringar.

Sedan år 2015 är Trygg-Hansa en del av det danska försäkringsbolaget Codan Forsikring. Företaget bedriver försäkringsverksamheterna Trygg-Hansa, Aktsam och Sveland. Bolagsgruppen ägs av brittiska RSA Insurance Group.

Trygg-Hansa har själv inga djurförsäkringar, istället rekommenderar dom Sveland som enbart ägnar sig åt djurförsäkringar.

Sveland Djurförsäkringar är ett kundägt företag vilket betyder dom inte är vinstdrivande.

Sveland brinner för djurens hälsa och lägger mycket tid på att stötta organisationer som specialiserar sig på bland annat omplacering av smådjur eller forskar kring djurhälsa. Utöver detta fina engagemang ger dom även kunderna god service som i sin tur ger Sveland ett bra omdöme.

Trygg-Hansas hundförsäkring jämfört med andra

Trygg-Hansas samarbetspartner, Sveland, är liksom Folksam Djurförsäkringar ett kundägt företag. Det ger dig som konsument en möjlighet till att bestämma mer samt att företaget inte plockar ut någon vinst och kan därför ge mer till försäkringstagarna. 

En stor fördel med Svelands hundförsäkring, Sveland Maximal, är att den har samma liversättningsbelopp hela hundens liv. Det är annars relativt vanligt att livbeloppet sänks när hunden uppnått en viss ålder för att sedan upphöra helt, eller att den upphör att gälla omedelbart vid en särskild ålder. Agrias hundförsäkring Agria Liv och Agria Mini Liv är ett exempel på det. Dessa tilläggsförsäkringar gäller t.om samma år som hunden fyller 8, 10 eller 12 år, beroende på hundras och försäkringsavtal. 

Svelands hundförsäkringar har två fasta rabatter. Om du tecknar du din hundförsäkring via Svelands hemsida får du 10% webbrabatt.

Du får dessutom 5% för varje skadefritt år, som högst kan du få 20% rabatt på din försäkringspremie, men det kan vara bra att ha i åtanke att 4 år är ganska lång tid och risken att din hund råkar ut för skada är förstås möjlig.

Många försäkringsbolag har någon typ av rabatt som är till konsumentens fördel. ICAs hundförsäkring har däremot en mindre lönsam rabatt vilken ger dig ICA-stammispoäng och får bonus på ICA. Absolut är det en fördel för dig som är ICA stammis kund, men indirekt gynnar det företaget mer än dig iom att det inte ger dig friheten att spendera dina rabatterade pengar på vad du vill.

Omdöme

Trygg-Hansas hundförsäkring får betyget 3/5. Trygg-Hansas hundförsäkring passar både sällskaps- och arbetshundar. Hos Trygg-Hansa finns fyra olika försäkringsnivåer, det som skiljer är både vad som ersätts och ersättningsbeloppet.

Pris

Trygg-Hansas hundförsäkring kostar från ungefär 58 kr till ungefär 289 kr beroende på försäkringsnivå på hundförsäkringen.

Villkor på Trygg-Hansas hundförsäkring

Svelands villkor är mindre enkla att förstå. Dom har krånglat till utformningen av villkoren då det inte finns en länk som innehåller alla hundförsäkringar. Det som finns tillgängligt är särskilda villkor för varje hundförsäkring vilket gör det besvärligt att få en snabb överblick. Vill du hitta en bra hundförsäkring med schyssta villkor får du lägga ner mer tid på Svelands hemsida jämfört med konkurrenternas.

Däremot finns dom allmänna villkoren givetvis samlade.

Dom innehåller bland annat information om:

  • Uppsägning av försäkringen
  • Skada utomlands
  • Upplysningsplikt
  • Återkrav
  • Prespriktion 

Besök Svelands hemsida för att läsa fullständiga villkor.

Avlivning med Trygg-Hansas hundförsäkring

Om en skada eller sjukdom är så allvarlig att det inte går att åtgärda brukar veterinären råda kunden att avliva hunden. Vill du ha möjlighet till ersättning ska Sveland Djurförsäkringar kontaktas direkt då dom eventuellt vill besiktiga hunden eller samråda med behandlande veterinär.

Detta gäller dock inte om åkomman är så pass akut att veterinär intygar att det enligt djurskyddsskäl är nödvändigt att avliva hunden omedelbart.

Om du kan få ersättning för avlivning, kremering samt eventuell obduktion beror på vad du har för hundförsäkring. 

Har du en liv- och användbarhetsförsäkring kan du få ersättning för som högst hundens marknadsvärde.

Trygg-Hansa kontakt

Telefon

Vid frågor om hundförsäkringar kan du komma i kontakt med Svelands kundtjänst genom att ringa telefonnummer: 046-276 92 00.

Öppettider för kundtjänst sällskapsdjur är mån-tors 09:00-19:00 och fredagar 09:00-17:00.

Skadeavdelningen tar emot samtal mån-fre 09:00-17:00.

Trygg-Hansas egen kundtjänst når du på telefonnummer 0771-1​​​11 110.

Skicka meddelande

På Svelands hemsida kan du skicka meddelande, alternativ mejla till [email protected]

Ombud

Via Svelands webbplats finns det möjlighet att hitta ett ombud i din närhet. Varje person är inriktad på ett eller flera specifika djur vilket gör det enklare för dig som kund om du kanske behöver ha hjälp med flera olika djur samtidigt.

Ombuden kan du chatta med, mejla eller ringa. Se Svelands hemsida för kontaktuppgifter.

Postadress

Sveland Djurförsäkringar

Box 199

221 00 Lund

Besöksadress

Stora Södergatan 47

222 23 Lund

Klagomål

Kontakta Sveland djurförsäkringar på [email protected].

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5 out of 5
5 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%