Agria Hundförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Innan du tecknar en djurförsäkring är det bra att jämföra olika försäkringar. Här finner du allmän information om Agria samt andra försäkringsbolag.

Hundförsäkring Agria

Det finns en hel del recensioner om Agria Djurförsäkringar, tyvärr är de flesta mindre bra. Kunderna vittnar om uteblivna ersättningar då Agria inte håller med om vad kunden vill bli ersatt för, detta är då ärenden där andra försäkringsbolag som erhåller hundförsäkringar hade betalat ut ersättning utan problem.

Agria Djurförsäkring har även höga priser på sina försäkringar och priserna stiger i princip varje år, däremot erbjuder de en hel del bra rabatter.

Agria är ett dotterbolag till Länsförsäkringar. Hos Länsförsäkringar får du samlingsrabatt, precis som Agria, däremot finns ingen rabatt företagen emellan inte ens mellan bolagen.

Omdömet av Agria djurförsäkringar är dessvärre inte till deras fördel.

Agrias Djurförsäkringar jämfört med andra

Det är absolut värt att jämföra hundförsäkringar innan du väljer vart du vill ha din hund försäkrad. Försäkringen finns för att hjälpa dig främst när din hund råkar ut för olyckor, skador eller sjukdomar men även vid tyngre anledningar som dödsfall. Besök hos veterinären har en tendens till att springa iväg i pris och då är det bäst att ha din hundförsäkring hos ett företag där du kan känna dig trygg och lita på att du får den support du behöver.

Agria Djurförsäkringar har skapat en smart lösning för dig som enkelt vill kunna se över dina försäkringar och komma i kontakt med Agrias kundtjänst på ett smidigt sätt.

Det du kan göra för att få all information samt en hel del råd om djurvård m.m är att ladda hem deras app, Agria Djur. Appen går att ladda hem både för Apple och Android.

I appen Agria Djur kan du:

 • snabbt och smidigt hitta närmaste veterinärklinik, vart du än befinner dig i Sverige.
 • läsa artiklar, blogga, se videoklipp och lyssna på poddar om sällskapsdjur såsom hund och katt.
 • samla dina djurförsäkring för att enkelt kunna se över dom.
 • göra skadeanmälan.
 • hitta alla Agria djurförsäkringar´s kontaktuppgifter.
 • boka telefonsamtal med veterinär där du kan få råd, diagnos och remiss om så skulle behövas. De digitala samtalen är kostnadsfria.

Agria Djurförsäkringar har ytterligare ett enkelt sätt för dig att ha koll på dina försäkringar och det är via Mitt Agria som du finner på Agrias hemsida.

Det du kan göra via Mitt Agria är:

 • se dina försäkringar.
 • anmäla skada.
 • se skador och betalningar.
 • se pågående och tidigare ärenden.
 • se ditt försäkringsbrev.
 • ändra kontakt- och kontouppgifter.
 • få unika erbjudanden.

För att ingen annan ska kunna få tag på uppgifter om dina djurförsäkringar använder du dig av bank-id när du loggar in.

Som tidigare nämnt har Agria ganska många rabatter, främst gäller dom första året vid nyteckning, men dom har även samlingsrabatt, rabatt för assistanshundar i tjänst samt kastrerade tikar. Är du medlem i SKK (Svenska Kennelklubbens länsklubbar eller i Sveriges Hundungdom får du 15% rabatt och om du är du medlem i Svenska jägareförbundet eller brukshundklubben får du 10% på din hundförsäkring.

Folksam Djurförsäkring är också ett bolag som tillhandahåller hundförsäkringar där får du förmånliga rabatter, upp till 25%. Detta kan absolut vara bra att se över innan du tecknar försäkring åt din hund.

Något annat som kan till din fördel att jämföra är hur långt självriskperioden sträcker sig, detta då det, som nämnt, kan bli väldigt dyrt med veterinärbesök, därför är det fördelaktigt att hålla ner kostnaderna så mycket som möjligt. Agrias hundförsäkring har en självriskperiod på 135 dagar vilket är relativt lite jämfört med andra hundförsäkringar. If Djurförsäkring har till exempel är självriskperiod på ett år, det gör stor skillnad om det är så att du har otur med din hund och måste uppsöka veterinär många gånger under en längre tid.

Omdöme

Agrias hundförsäkring får betyget 3/5. Agrias hundförsäkring ger bra ersättning för både medicin och rehab. Hos Agria finns olika försäkringsnivåer, det som skiljer är både vad som ersätts och ersättningsbeloppet.

Pris

Agrias hundförsäkring kostar från ungefär 127 kr till ungefär 416 kr beroende på försäkringsnivå på självrisk och veterinärvårdsbelopp på hundförsäkringen.

Villkor på Agrias hundförsäkring

Villkoren för Agrias hundförsäkring förnyades den 1 April år 2020, vilket innebär det är dessa villkor gäller för dig som tecknade försäkring fr.om 1 April 2020.

Försäkringen gäller:

 • för försäkringstagaren eller annan person som vårdar hunden.
 • för åkommor som inträffar under försäkringstiden.
 • inom Sverige, samt under högst ett år i övriga EU-länder plus Norge, Storbritannien och Schweiz, fr.om avresedagen från Sverige.
 • för den hund/hundar som anges i ditt försäkringsbrev.
 • det försäkringsbelopp du valt.

Försäkringen kan du betala via pappersfaktura eller med autogiro. Väljer du att betala med autogiro dras pengarna automatiskt från ditt konto samma datum varje månad och du slipper dessutom fakturaavgiften som annars tillkommer på pappersfaktura.

Olika villkor gäller för olika hundar, därför råds du till att läsa igenom de allmänna villkoren på Agrias hemsida.

Avlivning med Agrias hundförsäkring

Om du har rätt till ersättning eller inte för avlivning, obduktion eller kremering beror på vilken hundförsäkring du har valt.

Du har eventuellt rätt till ersättning för avlivning med upp till 1.000 kr, i den summan räknas även kremering av hunden. Dock måste du ha ett giltigt intyg från veterinär där denne bekräftar att hunden var tvungen att avlivas på grund av medicinska skäl. Det ska även framgå i veterinärintyget att sjukdomen eller skadan är ersättningsbar.

Vissa försäkringar täcker varken avlivning, obduktion eller kremering.

Villkoren gällande avlivning hos Agria finner du i ditt försäkringsbrev.

Agria försäkring kontakt

Telefon

Agria har försäkringsrådgivare på plats att hjälpa dig med din hundförsäkring. De finns tillgängliga för service vardagar mellan 08:00-20:00 och helger 09:00-16:00. Du når dom på telefonnummer 0775-88 88 88.

Befinner du dig i utlandet använder du telefonnummer 46 8-588 421 00.

Kontaktformulär

På Agrias hemsida kan du fylla i ett kontaktformulär där du blir kontaktad av en kundtjänstmedarbetare via mejl inom 24 timmar.

Chatt

Det finns även möjlighet att chatta med kundtjänst direkt via hemsidan. Chatten är öppen på vardagar mellan 08:00-18:00. Chatten är effektiv, där får du ofta snabbt svar.

Ombud

Agria erbjuder dig som kund att ha ett eget ombud. De kan hjälpa dig med alla frågor gällande försäkringsärenden och finns tillgängliga även kvällar och helger. Telefonnummer och mailadress till de olika ombuden i respektive län finns att hämta på Agrias hemsida.

Skadeanmälan hund, katt och smådjur

Alternativen för att skicka in skadeanmälan är Mitt Agria, post eller mejl. Information om hur du går tillväga finns under fliken “Anmäla skada” på agria.se.

Postadress: Box 70306, 107 23 Stockholm

Postadress

Box 70306

107 23 Stockholm

Adress

Agria Djurförsäkring

FE 1646

838 83 Frösön

Besöksadress

Tegeluddsvägen 11-13

115 41 Stockholm

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%