If Hundförsäkring [Omdöme, recension & pris]

If försäkringar är det ledande skadeförsäkringsbolaget i Norden, de har har omkring 3,7 miljoner kunder i. Målet är branschens nöjdaste kunder. Läs mer här.

Hundförsäkring If

If försäkringar har trots sin stora kundkrets fått ett gott omdöme från kunder samt recensioner på flera olika hemsidor där de jämför hundförsäkringar. If tar tacksamt emot all typ av konstruktiv kritik av sina kunder, allt för att ständig förbättra sin kundservice.

If har i allmänhet fått bra feedback från kunder. Dock kan kunderna som har hundförsäkring hos If klaga på att handläggningen tar längre tid än önskat vilket du kan läsa från recensioner på oberoende webbsidor. Trots detta har kunder lämnat 4,5/5 i betyg på Ifs hemsida gällande snabb service. 

If hundförsäkringar har bra försäkringar, dessvärre är priserna något höga jämfört med andra försäkringsbolag som försäkrar hundar.

Ifs hundförsäkring jämfört med andra

Då kundernas betyg varierar stort mellan oberoende hemsidor vs Ifs egna hemsida är det egentligen ganska svårt att avgöra vad som verkligen stämmer. Rent krasst kanske det faktiskt är så att det finns två sidor av myntet.

Ett företag som har mycket bra betyg från sina kunder och andra undersökningar är ICA hundförsäkringar. De sägs ha hög servicekänsla och de satsar högt för att hålla sig i toppen bland de bästa hundförsäkringarna på marknaden.

If djurförsäkringar har 3 olika val av hundförsäkringar, det som skiljer dom åt är vad försäkringen ersätter samt hur högt belopp du kan bli ersatt för totalt under en självriskperiod. Du väljer själv hur du vill att din försäkring ska se ut. Priserna för själva försäkringen är som tidigare nämnt bland de högsta i yrkesgruppen, detta beror dels på att de lägger mycket vikt vid vad du har för hundras, kön m.m vilket i sin följd påverkar priset på försäkringen. If hundförsäkringar ligger nästan i samma höjd som Agria djurförsäkringar som just nu är de som har högst priser.

If tillsammans med Folksams hundförsäkring har 3 kostnadsfria samtal till den digitala veterinärtjänsten FirstVet. Resterande försäkringsbolag med hundförsäkringar har däremot obegränsat antal samtal. Agria djurförsäkringar är det enda bolaget som inte har något samarbete med FirstVet.

Omdöme

If hundförsäkring får betyget 3/5. If hundförsäkring ger bland annat fri sjukvårdsrådgivning. Hos If finns olika försäkringsnivåer, det som skiljer är både vad som ersätts och ersättningsbeloppet.

Pris

If hundförsäkring kostar från ungefär 111 kr till ungefär 368 kr beroende på försäkringsnivå på självrisk och veterinärvårdsbelopp på hundförsäkringen.

Villkor på Ifs hundförsäkring

If hundförsäkringar´s villkor uppdaterades Februari 2020.

Vilka villkor du har beror på vilken hundförsäkring du har valt. I ditt försäkringsbrev kan du läsa hur villkoren för just din försäkring ser ut.

Det finns också villkor som kallas för Allmänna villkor, som alltså betyder att de gäller för alla, oavsett vilken försäkring du har.

Punkterna som finns med i de allmänna villkoren är regler gällande:

  • Försäkringsbelopp
  • Försäkringstiden
  • Ändring av premie eller andra villkor
  • Betalning av premie
  • Uppgiftsskyldighet och andra åligganden (om försäkringsförhållanden och skadeanmälan)
  • Preskription
  • Personuppgifter

Avlivning med Ifs hundförsäkring

Beroende på vad du har för hundförsäkring har du rätt till ersättning när hunden avlider.

Du kan få ersättning med upp till 2.000 kr för avlivning och omhändertagande av kroppen som kremering och eventuell begravning via veterinärkliniken om de erbjuder det.

Har du tecknat livförsäkring kan du få ersättning upp till hundens marknadsvärde.

If kontakt

Telefon

Vill du komma i kontakt med If djurförsäkringar nås dom på telefonnummer: 0770-117 177. Medarbetarna finns där för dig att svara på alla frågor kring din och övriga hundförsäkringar.

Kundtjänsten för djurförsäkringar är öppen vardagar 08:00-17:30.

Har du frågor kring djurskador är öppettiderna 08:00-17:00.

Postadress Skadeservice

If Skadeservice

Privat P100

106 80 Stockholm

Postadress Kundservice

If Kundservice

Privat P10

106 80 Stockholm

Skadeanmälan

Vill du göra en skadeanmälan hos If för din hund ska du fylla i skadeblankett hos if.se.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5 out of 5
5 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%