Moderna Hundförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Moderna är ett populärt försäkringsbolag och har ett gott rykte för sin pålitliga kundservice och bra försäkringar. Här får du allmän information om hundförsäkringarna.

Testvinnare
4.1
/
5
 • Hög kundnöjdhet
 • Veterinärvårdsförsäkring livet ut
 • Valprabatt 25%
 • Obegränsade fria samtal till FirstVet
 • Omfattande veterinärförsäkringar
Veterinärvård
Maxersättning 120 000 kr
Karenstid 20 dagar
Fast självrisk 1 100, 2 200 eller 4 000 kr
Livförsäkring upphör 8 eller 10 år
Livbeloppet sänks årligen med Ingen sänkning
Livförsäkrings kan tecknas från / till 6 veckor – 7 år
Om Moderna Hundförsäkring
Digital vård Ja, fri
Rabatter Ja, samlingsrabatt 20% rabatt

Hundförsäkring Moderna

Moderna djurförsäkringar har ett gott omdöme enligt undersökningar som gjorts bland kunder samt med information tagen från webbsidor med jämförda hundförsäkringar. Detta både med anledning av deras bemötande och förstående kundtjänst, men också då de har bland de bästa försäkringarna på marknaden.

Moderna har vunnit pris för “Sveriges bästa hundförsäkring” hos oberoende Konsumenternas försäkringsbyrå år 2019. Försäkringarna Dubbel och Trippel veterinärvård är de som är mest omtyckta samt inkluderar i princip allt man är ute efter i en hundförsäkring.

Modernas hundförsäkring jämfört med andra

Att jämföra hundförsäkringar är en bra början innan du bestämmer dig för vart du ska försäkra din hund. Det är lätt hänt att lyssna på vänner och bekanta runt omkring som tipsar om ett försäkringsbolag som dom har haft i alla år utan att ha i åtanke att det kan finnas bättre alternativ att välja mellan.

Just nu finns det omkring 9 olika bolag som försäkrar hundar, så det finns många alternativ att välja mellan. Du kan hitta mycket information från de olika försäkringsbolagens hemsidor, jämförda hundförsäkringar, recensioner samt från olika diskussionsforum som till exempel Flashback.

Moderna djurförsäkringar är ett av de bolag som har de lägsta priserna på sina hundförsäkringar med tanke på vad dom erbjuder. Ett annat försäkringsbolag som har funnits länge och som också under lång tid har legat på topp hos konsumenter är Agria djurförsäkringar. I dagens läge har Agria blivit väldigt dyra jämfört med andra djurförsäkringsbolag. Dels för att de ständigt höjer sina försäkringspremier, men också för att de andra företagen pressar sina priser.

Moderna djurförsäkringar presenterar sig själva som professionella, kunniga och vänliga. Dom säger sig också vara snabba och enkla när det kommer till hjälp med försäkring. Detta bekräftas i, som tidigare nämnda, undersökningar. Ica djurförsäkringar samt Svedea djurförsäkringar är ytterligare två företag med bra betyg. 9 av 10 som drabbats av skada ger både ICA och Svedea högsta betyg. 

Ytterligare en faktor som har betydelse när du väljer hundförsäkring är om du har möjlighet att få rabatt eller inte. Både Folksam djurförsäkringar och Moderna har bra rabatter. Moderna erbjuder dessutom rabatter hos olika butiker samt tidsbundna rabatter.

Omdöme

Modernas hundförsäkring får betyget 4,5/5. Modernas hundförsäkring ger bra ersättning för både sjukdom och olycksfall. Hos Moderna finns olika försäkringsnivåer, det som skiljer är både vad som ersätts och ersättningsbeloppet.

Pris

Modernas hundförsäkring kostar från ungefär 124 kr till ungefär 534 kr beroende på försäkringsnivå på självrisk och veterinärvårdsbelopp på hundförsäkringen.

Villkor på Modernas hundförsäkring

Nedan följer en kort sammanfattning av de allmänna villkoren.

Din försäkring gäller inte för skador, olycksfall eller sjukdom som funnits eller påbörjats:

 • Innan nyteckning, gäller även för dolda fel
 • Vid förhöjning av försäkringsbelopp
 • Vid återupptagande av försäkring efter obetalda fakturor
 • till följd av behandling av skador till ovan nämnda punkter

Återstående punkter:

 • Om skada inträffar
 • Aktsamhetskrav
 • Reservationer
 • Räddningsplikt
 • Värderings- och ersättningsregler
 • Tvist om värdet på skadad hund

Utöver de allmänna villkoren finns det olika villkor för respektive försäkringsalternativ.

Alla villkor hittar du på Moderna djurförsäkringar´s hemsida.

Avlivning med Modernas hundförsäkring

För att få ersättning för avliden hund måste du teckna en tilläggsförsäkring som heter Liv- och användbarhet. Ersättningen du får är som högst det belopp din hund har som marknadsvärde.

Det finns dock undantag där du inte kan få ersättning. Detta är bland annat beroende på vad din hund är för ras. Anledningen till detta är att vissa hundar ofta drabbas av rasspecifika sjukdomar och skador.

Se Modernas villkor för hundförsäkring på deras hemsida för fullständig information.

Moderna försäkring kontakt

Telefon

Du kan komma i kontakt med Modernas kundservice genom att ringa dom på telefonnummer 060-66 30 30. Dom kan hjälpa dig med nyteckning samt få information eller göra ändringar i din redan befintliga försäkring.

Öppettider:

Måndag till torsdag: 08:00-20:00

Fredagar: 08:00-17:00

Lördagar: 09:00-15:00

Söndagar: 09:00-15:00

Behöver du göra en skadeanmälan ringer du 010-219 10 90.

Mejl

Om du vill ha prisuppgifter kan du fylla i ett kontaktformulär på Modernas hemsida. De återkommer sedan till dig via telefon eller mejl.

Chatt

För att få pris på försäkring kan du även chatta med en kundtjänstmedarbetare. Chatten är öppen vardagar mellan 08:00-19:00.

Skadeanmälan

Vid anmälan av skada kan du ringa avdelningen för skadeanmälan på telefonnummer 010-219 10 90.

Föredrar du hellre att ta kontakt via skrift kan du fylla i ett skadeformulär för hund på Modernas hemsida eller göra en anmälan via Mina Sidor.

No posts found

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%