Svedea Hundförsäkring [Omdöme, recension & pris]

Testvinnare
4.3
/
5
  • Medicin från recept ingår alltid
  • Fria veterinärbesök genom FirstVet
  • 20% rabatt vid flera hundar
Veterinärvård
Maxersättning 90 000 kr
Karenstid 0 dagar
Fast självrisk 2000 kr + 15% – 4500 kr + 25%
Livförsäkring upphör 8 år, 10 år eller 12 år
Livbeloppet sänks årligen med 20% från 5, 7 och 9 år
Livförsäkrings kan tecknas från / till 6 veckor – 5 år
Om Svedea Hundförsäkring
Digital vård
Rabatter Ja, 20% samlingsrabatt

Svedea har en hundförsäkring samt flertalet tilläggsförsäkringar. Dom är kända för sin engagerade kundtjänst samt sina korta handläggningstider.

Svedeas kunder har lämnat ett gott omdöme om både kundtjänst, försäkringar samt hantering av ärenden. 9 av 10 kunder ger Svedea högsta betyg vid hantering av ersättning vid skador. På Svedeas hemsida kan kunder lämna en recension samt betyg om företaget. Av cirka 1550 röster har omkring 1400 personer lämnat 5 stjärnor.

Svedea försäkringsbolag har i dagsläget 250.000 kunder.

Svedeas hundförsäkring jämfört med andra

Svedea har en hundförsäkring att välja på och ett stort utbud med tilläggsförsäkringar jämfört med andra djurförsäkringsbolag. Fördelen med att dom bara har en försäkring är att det gör det möjligt för dig som kund att kunna utforma försäkringen precis efter din hunds behov.

Veterinärvårdsförsäkring är själva grunden för alla försäkringar, där kan du sedan lägga till en livförsäkring som ger dig ersättning om hunden avlider eller måste avlivas.

Rehabiliterings-, och jakthundsförsäkringen kan du lägga till på din veterinärvårdsförsäkring. Har du en avels- eller högpresterande hund och vill ha extra skydd så kan du lägga till avel- eller användbarhetsförsäkring förutsatt att du har tilläggsförsäkringen liv.

Ett annat företag som erbjuder många hundförsäkringar och tillägg är Folksam. Dom är, precis som Svedeas hundförsäkringar, innehållsrika och billiga.

Vid prisjämförelse av hundförsäkring ligger Agria högst i pris, vilket har resulterat i att många kunder väljer att se sig om efter andra försäkringsbolag. Tyvärr har Agria även fått dålig kritik under dom senaste åren då kunderna upplever kundtjänsten som ointresserade och att handläggningstiden är lång.

Ica djurförsäkring är raka motsatsen när det kommer till kundservice, dom får höga betyg av konsumenterna för deras medkänsla och villighet att hjälpa till när du behöver det.

Många försäkringsbolag väljer att sänka veterinärvårdsbeloppet fr.om det att hunden har nått en viss ålder och upphör sedan helt efter några år. Till exempel så har Svelands djurförsäkringar som regel att fr.om det datumet som hundförsäkringen förnyas, samma år som hunden fyller 10 år, sänks ersättningsbeloppet till 60.000 kr, därefter sker ingen ytterligare sänkning och huden behåller samma ersättningsbelopp livet ut. Bra deal jämfört med andra hundförsäkringar. Svedeas hundförsäkringar har dock snäppet bättre villkor och hunden behåller samma ersättning livet ut.

Omdöme

Svedeas hundförsäkring får betyget 3/5. Svedeas hundförsäkring ger bland annat bra ersättning för medicin. Hos Svedea finns olika självrisker (både rörliga och fast) samt olika veterinärvårdsbelopp.

Pris

Svedea hundförsäkring kostar från ungefär 105 kr till ungefär 450 kr beroende på försäkringsnivå på hundförsäkringen.

Villkor på Svedeas hundförsäkring

Svedeas villkor för hundförsäkringar är enkla och rättvisa.

I det stora hela så erbjuder Svedea absolut en bra hundförsäkring till sina kunder, med eller uta tillägg. Anmärkningsvärt är dock att de har rasspecifika villkor, vilket är tråkigt i sig då det inte är i positiv benämning, men det gäller främst raser som har ofta förekommande hälsoproblem pga avel som inte är till hundens fördel. Observera att det är vanligt att djurförsäkringsbolagen har denna regel.

Fullständiga villkor finns att läsa på Svedeas hemsida.

Avlivning med Svedeas hundförsäkring

Svedea kan lämna ut ersättning med upp till 2.000 kr för avlivning samt kremering.

Villkoret för att kunna få ersättning är att en veterinär har skrivit ett intyg där denne rekommenderar avlivning pga skada eller sjukdom.

Har du en livförsäkring åt din hund kan du få ersättning för hundens marknadsvärde som högst. Marknadsvärdet påverkas av ras, ålder samt hundens meriter.

Har du en livförsäkring på din valp är ersättningsbeloppet som mest 8.000 kr. Vid oklar dödsorsak måste valpen obduceras för att det ska vara möjligt att få ersättning. Obduktion och kremering ersätts alltid med 1.000 kr. 

Försäkringarna gäller utan självrisk.

Svedea kontakt

Telefon

Svedeas kundservice nås på telefonnummer: 0771-160 190.

Öppettiderna är måndag-torsdag 07:00-19:00, fredag 07:30-18:00

samt lördagar 10:00-15:00.

Mejl

Gäller det frågor om din försäkring, faktura eller offert kan du mejla Svedea på [email protected].

Du kan även skicka meddelande via webben. Svar ges normalt inom en arbetsdag.

Anmäla skada

Vill du göra en skadeanmälan eller anmäla veterinärvårdskostnader kan du göra det genom att fylla i ett skadeformulär på Svedeas hemsida.

Frågor och svar

Svar på dom vanligaste frågorna finner du i Svedeas kundforum. Om du inte hittar svaret på din fråga kan du skicka in den, svar ges vanligen inom en arbetsdag.

Mina sidor

Mina sidor kan du ändra kontaktuppgifter, se försäkringsbrev samt se och skriva ut fakturor. Inloggning sker med bank-id.

Klagomål

Om du har allmänna klagomål kan du framföra dom via mejl, [email protected].

Är du inte nöjd med hanteringen av dina ärenden finns det tydliga instruktioner på webbsidan om hur du går tillväga.

Adresser

Postadress: Svedea 

                    Box 3489

                    103 69 Stockholm

Besöksadress: Fleminggatan 18, Stockholm

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%