ICA Hundförsäkring [Omdöme, recension & pris]

I denna artikel finner du allmän information om ICAs hundförsäkring samt jämförelser med andra bolag som tillhandahåller försäkring av hund.

Testvinnare
4.7
/
5
  • 9 av 10 kunder ger högsta betyg
  • Omtyckt veterinärvårdsförsäkring
  • Välkänd
Veterinärvård
Maxersättning 30 000 kronor eller 60 000 kr
Karenstid 15 dagar
Fast självrisk 2 000 kr eller 3 000 kr
Livförsäkring upphör 8,10 eller 12 års ålder beroende på ras
Livbeloppet sänks årligen med 20 % från 5, 7 och 9 år
Livförsäkrings kan tecknas från / till 6 veckor – 5 år
Om ICA Hundförsäkring
Digital vård Ja, fri
Rabatter Ja, student

Hundförsäkring ICA

ICAs kunder lämnar goda recensioner gällande deras hundförsäkring, om inte minst för att den ligger bland de företag som erbjuder låga priser trots att försäkringen täcker mer än vad många andra försäkringsbolag gör. Kundernas omdöme gällande ICAs hundförsäkring är att det verkligen är en försäkring att rekommendera hundägare. Detta baserat på bland annat undersökningar samt information tagen från jämförda hundförsäkringar på olika forum.

ICAs hundförsäkring jämfört med andra

Försäkringen som ICA har gällande hund förbättras år för år. Både vad som ingår i ordinarie försäkring, alternativa tilläggsförsäkringar samt rabatter för dig som är ICA stammis kund. Även andra bolag som bland annat Folksam förser sina kunder med sådana typer av rabatter. Agria djurförsäkring har också en hel del bra rabatter, dock är deras priser höga och rabatterna gäller oftast första året av din hundförsäkring.

ICA djurförsäkring är relativt nystartat, 2017 släppte de sin försäkring gällande djur i ett samarbete med Svedea, som också är ett bolag som tillhandahåller hundförsäkringar.

Är du ute efter en billig men högkvalitativ försäkring för din hund så är ICA absolut ett bra alternativ, dock finns det även andra bolag att se över, ManyPets och Moderna är två av de som konkurrerar om att ha de bästa priserna på marknaden.

ICA hundförsäkring har ett gott rykte och arbetar hårt för att behålla sin höga kundnöjdhet. If är dessvärre ett bolag med sämre betyg när det kommer till samarbete med sina kunder, då det ska vara svårt att få ersättning och att handläggningen tar lång, detta är något som väger tungt vid val av hundförsäkring.

Omdöme

ICAs hundförsäkring får betyget 3/5. ICAs hundförsäkring ger bland annat fri flytträtt och stammispoäng på försäkringskostnaden. Hos ICA finns olika försäkringsnivåer, det som skiljer är både vad som ersätts och ersättningsbeloppet.

Pris

ICAs hundförsäkring kostar från ungefär 162 kr till ungefär 362 kr beroende på försäkringsnivå på självrisk och veterinärvårdsbelopp på hundförsäkringen.

Villkor på ICAs hundförsäkring

Villkoren för ICA djurförsäkring är enkla och bra. Till exempel:

  • Din försäkring börjar gälla för din hund redan första dagen om du byter från ett bolag till ICA.
  • Om det är den första försäkringen du tecknar på din hund är det 15 dagars karens på sjukdom, detta är dock lågt jämfört med andra hundförsäkringar.
  • Rehabiliteringsförsäkring ingår utan extra kostnad, täcker bland annat rehab för muskelskada och fraktur.
  • ICA försäkrar din hund oavsett ålder.

Senaste förnyelsen av villkoren gjordes 2021-01-06. Villkoren för veterinärvårdsförsäkring ändrades 2020-08-01 vilket även är det som finns tillgängligt nu.

Vill du ha mer information kan du läsa fullständiga villkor här.

Avlivning med ICAs hundförsäkring

Du kan få ersättning med upp till 2000 kr för avlivning och kremering förutsatt att hunden har varit oavbrutet försäkras hos ICA före 120 dagars ålder, samt att avlivningen gäller ledsjukdomar eller dolda fel.

ICA försäkring kontakt

Telefon

Behöver du hjälp av en försäkringsrådgivare så finns ICAs kundservice tillgänglig på vardagar mellan 08:00 och 17:30. Ring 033-474790.

Skicka meddelande

Om ditt ärende inte är brådskande så är de även nåbara via mejl. 

På ICA hundförsäkringar´s hemsida finner du olika kategorier att välja mellan beroende på vad du behöver hjälp med. Följ länkarna nedan för rätt support.

Svaret på din fråga får du via telefon eller skickad till din mejladress.

Anmäl skadaOm din hund har blivit utsatt för skada finns det ett skadeformulär som du fyller i via ICA hundförsäkringar´s hemsida. Där beskriver du hur skadan inträffade och får sedan återkoppling på det när ärendet har hanterats.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%