Hundförsäkring som täcker kejsarsnitt

Inte alla hundförsäkringar täcker kejsarsnitt, vid avel är det därför viktigt att se över vilka bolag som erbjuder det då det kan behövas vid förlossning.

Hundförsäkring som täcker kejsarsnitt

Testvinnare
3.6
/
5
  • En av de högsta ersättningsbelopp på marknaden
  • Samma villkor oavsett ras
  • Fast självrisk från 0 kronor
  • 0-14 dagars karenstid
  • Valpar kan försäkras redan vid 4 veckors ålder
Veterinärvård
Maxersättning 140 000 kr
Karenstid 14 dagar
Fast självrisk 0 kr, 1 500 kr eller 3 500 kr
Livförsäkring upphör 9 år
Livbeloppet sänks årligen med Ingen sänkning
Livförsäkrings kan tecknas från / till 6 veckor – 6 veckor
Om ManyPets Hundförsäkring
Digital vård Ja, fri
Rabatter Ja, 15% samlingsrabatt

*Moderna täcker 2 kejsarsnitt under förutsättning att hunden inte tidigare gjort kejsarsnitt. Självrisken vid det andra kejsarsnittet är alltid 5 000 kronor plus 25% av överskjutande kostnad.

*Many Pets täcker första gången hunden är dräktig och de ersätter kostnader för nödvändig behandling inklusive kejsarsnitt

Som alltid när man väljer försäkring är det bra att jämföra olika bolag innan du bestämmer dig. Hunden är som känt människans bästa vän, en familjemedlem som ska behandlas därefter och då är det förstås viktigt att du har rätt skydd om det skulle behövas.

I olika försäkringar ingår olika saker. Det finns även rasspecifika begränsningar.

Till exempel så har vissa hundraser mer problem med en del åkommor som andra hundar vanligtvis inte har. En anledning till detta kan vara att aveln av små hundar inte har gått till på rätt sätt och därför har inte käkben eller tänder utvecklats som dom ska. Har du då en utav dom hundraserna så finns det olika försäkringsbolag som inte täcker det, trots att du har en tandförsäkring.

Det är heller inte självklart att din veterinärvårdsförsäkring har skydd för olyckor och andra typer av djurskador. Ett tips är då att stämma av om det ingår eller om du behöver teckna en olycksfallsförsäkring för att känna dig helt trygg.

Skulle en sjukdom, skada eller olycka vara så pass illa att veterinären inte kan hjälpa din hund och rekommenderar avlivning finns det en liv- och användbarhetsförsäkring som täcker veterinärkostnaden för just avlivning och kremering. Du kan även få ersättning för vad din hund är värd på marknaden med den försäkringen.

Har du en eller fler hundar kan du även skaffa en flockförsäkring som ger dig billigare försäkringspremie än vad du får om du tecknar en försäkring för varje hund.

I ett köpeavtal hund brukar det framgå vad din hund kommer att användas till, t.ex jakt, utställning eller avel. Är det så att du har skaffat en tik att avla på är det nödvändigt att hitta en hundförsäkring som täcker kejsarsnitt om det skulle krävas vid valpning. Att utföra ett kejsarsnitt är både riskfyllt och kostsamt, därför kan det vara bra att ha en försäkring som kan hjälpa till vid den typen av operation.

Hur en hundförsäkring som täcker kejsarsnitt fungerar är olika från bolag till bolag, vissa försäkringsbolag erbjuder enbart skydd vid ett kejsarsnitt, medan andra ersätter flera.

Det är vanligt att hundraser som Bostonterrier, Chihuahua, Engelsk och Fransk bulldogg inte ersätts, detta då dessa raser är kända för komplikationer vid bland annat förlossningar, exempel på dessa försäkringsbolag är IF och Folksam.

Agria har en speciell försäkring som heter Agria Avel Veterinärvård, den ersätter två kejsarsnitt, veterinärvård för valparna, fertilitetsutredning och dolda fel. Manypets försäkringar Standard och Premium ersätter kejsarsnitt samt behandling vid husdjurets första dräktighet. 

Nedan får du information om några försäkringsbolag som du kan vända dig till om du vill vara säker på att du har rätt till ersättning vid eventuellt kejsarsnitt och en sammanfattning på vilka regler och undantag dom har.

Folksam hundförsäkring

Folksam har 3 hundförsäkringar där alla täcker kejsarsnitt.

Hundförsäkring Bas, Mellan och Stor. Där ingår ersättning för veterinärvårdskostnader för som mest 2 kejsarsnitt, förutsatt att hunden aldrig tidigare har förlösts med kejsarsnitt.

Försäkringarna täcker inte kejsarsnitt eller förlossningskomplikationer inom 20 dygn efter det att försäkringen har trätt i kraft. Försäkringsbolaget ersätter inte heller tikar som har parats före 18 månader eller efter 7 års ålder.

Det finns dock undantag för vissa hundraser samt åldrar. Dessutom blir självrisken högre vid andra kejsarsnittet. Se Folksam djurförsäkringar´s villkor för fullständig information om hundförsäkringen.

ManyPets (tidigare Bought By Many)

ManyPets har 3 försäkringar varav 2 täcker kejsarsnitt.

Hundförsäkring Standard och Premium ersätter tikens första kejsarsnitt samt eventuella komplikationer i samband under dräktigheten och/eller förlossningen.

Moderna djurförsäkringar

Alla Modernas hundförsäkringar ger ersättning för som mest två veterinärvårdskostnader som uppstår vid förlossningskomplikationer och kejsarsnitt. 

Tiken måste vara minst 20 månader vid förlossningstillfället men får inte vara över 7 år vid första parningen. 

Om tiken har blivit förlöst med kejsarsnitt tidigare täcker Moderna enbart ett kejsarsnitt.

Undantag gäller även här för vissa raser och åldrar. Självriskerna påverkas också vid andra kejsarsnittet. Se Moderna djurförsäkringar´s villkor för fullständig information.

Vad tycker du om vår jämförelse?

5,0
5,0 utav 5 stjärnor (baserat på 1 omdöme)
Mycket bra100%
Bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Riktigt dåligt0%

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *